Monday, September 30, 2013

2 YAŞ PASTASI - DENİZ EFE


2 yas pastasi deniz efe 1

Yine 1 ay öncesinden bir pasta.. Geçtiğimiz sene 1 yaş pastasını hazırladığım Deniz Efe'nin 2. yaş pastası:) Sevgili Hülya Hanım kutlamadan 1 ay önce isteğini belirtti, yeğeninin en büyük tutkusunun ailesi ve toplar olduğunu söyledi, ben de keyifle "top"lu pasta ve cupcakeleri tasarladım:)) Pastada Deniz Efe'nin annesi, babası ve Sevgili Hülya Hanım Deniz Efe'nin yanında yerlerini aldılar:) Günün yoğunluğundan fotoğraflar yine aceleyle çekildi...

2 yas pastasi deniz efe 2

Yakışıklı minik delikanlı Deniz Efe'ciğin yeni yaşı tekrar kutlu olsun, sağlıklı, mutlu, keyifli, eğlenceli, sevdikleri ve sevenleriyle dolu uzun ömürler diliyorum kendisine...

YAŞ PASTA VE BİLGİ PAYLAŞIMI


yas pasta ve bilgi paylasimi 1 YAŞ PASTA VE BİLGİ PAYLAŞIMI



Selamlar arkadaşlar ,uzun bir zamandır pasta yapmıyordum dün küçük bir pasta yaptım çocuklar çok beğendiler yeni pasta siparişi verdiler bakalım ne zaman yapabileceğim kısmet..


18 cmlik kalıp için malzemeler...


3 yumurta


1 su bardağı şeker


3/4 su bardağı un


1/4 su bardağı nişasta


1 paket kabartma tozu


1/2 çay bardağı sıcak su(sütle daha güzel oluyor)


1 paket pasta kreması


süt


yas pasta ve bilgi paylasimi 2


Yumurta aklarını bir çimdik tuzla biraz çırptıktan şekerin yarısıyla kar haline getirdim.


Başka bir kapta yumurta sarılarını iyice çırpıp sıcak suyu ekledim.En son un ,nişasta vekabartma tozunu eleyerek ekledim kuru malzemeler karışacak kadar mikserle biraz çırptım.Yumurta aklarını sarılara ekledim tel çırpıcıyla yavaş yavaş yedirdim.Yağlı kağıt serili kalıpta pişirdim.


Piştikten sonra fırından alıp tel ızgara üzerinde ters çevirerek ılamasını bekledim.Ilıdıktan sonra pasta kekini düz halde soğumaya bıraktım,çok fazla ters halde bekletilen pandispanyanın altı çöküyor.


Bu arada pasta kremasını çırptım,dolapta soğumaya bıraktım,soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kestim biraz sütle ıslattım krema sürüp üst patı koydum en son kremayla kapladım kakao eleyip dolapta dinlendirdim.


Şimdi sıra ikinci paylaşımımda ,uzun zamandır erol marketing işi yapıyorum,geçenlerde sipariş ettiğim ürünlerim geldi.Ürünlerin içinde yumuşatıcımda vardı.


Arkadaşlar pisiyasada bulunan yumuşatıcıların hemen hemen hepsini denedim,konsantre olanı,ucuzu,pahalısı ama istediğim sonucu alamıyordum.Geçenlerde çamaşırları yıkadım,loremsin aşk ateşi adlı yumuşatıcısın kullandım çamaşırları balkona astım,akşam üstü mutfakta yemek yapmaya başladım mutfakta güzel bir koku vardı nereden geldiğini anlamaya çalışıyorum meğerse gündüz serdiğim çamaşırlardanmış,ertesi gün balkona çıktığımda hala o güzel koku vardı.yas pasta ve bilgi paylasimi 3


Eğer sizde deneyip görmek isterseniz buradan ücretsiz üye olup alış veriş yapabilisiniz.


Şimdilik benden bu kadar şimdi mutfağa gidip oktay ustanın simit tarifini deneyeceğim..


Sevgiler.selamlar sağlıcakla kalın...








Sunday, September 29, 2013

PEMBE BEBEKLİ 1 YAŞ PASTA



pembe bebekli 1 yas pasta 1






Şenay hanımın tatlı kızı Derin'in 1. doğumgünü için hazırladığım pasta ile merhabaa..


Şenay hanım süslü bir pasta olsun istedi ve daha önce çalıştığım bebekli 1 yaş pasta modelini beğendi.



pembe bebekli 1 yas pasta 2






Daha önce Mehmet Alp için çalıştığım pastayı pembe tonlarda Derin için çalıştım .



pembe bebekli 1 yas pasta 3






pembe bebekli 1 yas pasta 4






Ve tatlı Derin :)Nazar değmesin.


Şenay hanımdan pasta ve kurabiyelerin çok beğenildiğini öğrendim .Mutluluk:)


Nice mutlu yaşlar Derin


*İyiki doğmussun*



Friday, September 27, 2013

ANANASLI YAS PASTA



ananasli yas pasta 1



ananasli yas pasta 2



ananasli yas pasta 3



ananasli yas pasta 4







Ananasli Yas Pasta














Malzemeler :






3 katli pandispanya keki


2 paket creme paradies


4 taen muz


seftali,ananas


3 paket krem santi


















Yapilisi :










 

Creme paradisleri arkasindaki yapilisina göre uygulayip hazirlayalim.Kremamizi pandispanya kekimizin iki katina güzelce sürelim.Arasina dilimlemis muz dizelim.Kekimizin son katini kapatip üzerine ve kenarlarina hafiften krem santi sürelim.Sonra ananaslarimizi resimdeki gibi yerlestirelim,ve aralarina seftali dizelim.Son olarakta krem santimizi pastamizin kenarlarina güzelce sekilli olarak sikalim ve süsleyelim.iki saat buzdolabinda dinlendirip servis yapalim.


AFIYET OLSUN

SIPARIS ÜZERINE HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri










Bu yaspastalari siparis üzerine hazirladim en kisa zamanda tariflerini de eklerim...



Ben bu pastalarda 2 tane ara krema kullandim...!!!!!!!Yiyenler cok begendiklerini söylediler..EMIRHAN VE SEDEF e hayirli,uzun ömürler dilerim..

DOGUMGÜNÜ PASTALARI



Malzemeler;
5iri yumurta

1 su bardagi pudra sekeri

yarim su bardagi+1 yemek kasigi un(tepeleme)

yarim su bardagi +1 yemek kasigi misir nisastasi(tepeleme)

1 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)

yarim cay bardagi su

Kalibi yaglamak icin az margarin,un

Keki islatmak icin 1 tatli kasigi seker,yarim su bardagindan fazla sut

Üst krema malzeme:

3paket krema sütü(slagroom,200gr paketlerde)

3 paket krema sertlestirici(klop-fix)

3 paket vanilya

3 corba kasigi pudra sekeri
Ara krema malzemesi:

(cikolatali pasta kremi)
1 corba kasigi margarin

1/2 su bardagi seker

200gr(1 paket) krema

50gr bitter cikolata

50gr sütlü cikolata

2 corba kasigi kakao
Ara krema malzeme:
2 su bardagi süt

3 corba kasigi un

1 corba kasigi nisasta

2 corba kasigi seker

125 gr mascarpone peyniri veya labne peyniri

1 paket krema sütü(200gr)

1 paket krema sertlestirici

1 paket vanilya
Süslemek icin:
renkli marzipan hamurlari 100 er gram,

File badem

Küvertür cikolata(elle yazi yazmak icin)

veya hazir cikolata harfler
Yapilisi;
Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve pudra sekeri guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir ve beyazlarla,sarilar birlestirilip mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.

Un ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un, nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir yarim cay bardagi su da ilave edilip yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.

3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.

Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda bekletilir.

1. ara krema icin margarin ve parcalanan cikolatalar bir tencereye konur,seker ilave edilip karistirarak eritilir.Krema ayri bir kapta bir tasim kaynatilip kakao karistirarak eklenir atesten alinir,daha sonra margarinli karisima eklenir .sogumasi beklenip mikserle 5 dakika cirpilir sonra buzdolabinda bekletilir.

Ara krema hazirlanir.Bunun icin süt tencereye alinir,nisasta,un,seker ilave edilip karisttirarak koyulasana kadar pisirilir.daha sonra sogumaya birakilir guzelce soguduktan sonra 1 paket krema ,sertlestirici,vanilya,pudrasekeri mikserle cirpilir daha sonra soguyan pudingimize katilirmikserle guzelce cirpilirken labne peyniri veya mascarpine de ilave edilir guzel bir kivam alinca mikser birakilir.

Ben keki bir gün önceden hazirliyorum keki kesmesi daha kolay oluyor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kekimiz soguyunca ortadan 2 ye kesilir .

Hazirladigimiz cikolatali ara krema sekerli sütle islatilan kekin üzerine sürülür daha sonra 2. ara krema cikolatali kremanin üzerine sürülür ve üst parca kapatilir ve üst parca da sütle islatilir,krema ile pastamizin hertarafi kaplanir krema siringasi ile de süslenir pastamizin kenarlari file bademle kaplanir.Renkli marzipan hamurlari ile balonlar yapilir ve kesilir pastamizin üzerine yerlestirilir.eger yaziyi erimis cikolatayla kendiniz yazmak istiyorsaniz kuvertür cikolatayi benmari usulu eritip kalin bir buzdolabi posetine doldurup posetin sivri olan kosesinin birine bir kürdan yardimi ile ince bir delik acilip el yazisi ile pastamizin üzerine istedigimiz seyleri yazabiliriz.veyaa benim yaptigim gibi bulabilirseniz hazir harfler alip yerlestirebilirsiniz.,.Buzdolabinda 1 gece bekletilir.Kesilerek servis yapilir.

AFIYETLER OLSUNNN!!!!!!!!!!!!!!!!



Thursday, September 26, 2013

Wednesday, September 25, 2013

Alp'in 1 Yaş Pastası



alp in 1 yas pastasi 1

Alp Bebeğin ilk yaş doğumgünü için,anneciğinin internette bulduğu bir modeli biraz değiştirerek uyguladık,biz bayıldık bu miskin eşşeğe:))



İPEK'İN MOR 1 YAŞ PASTASI....



ipek in mor 1 yas pastasi 1


Tatlılar tatlısı İpek'çik için yaptığım bu 1 yaş pastası renkleriyle, çiçekleriyle iç açan bir dizayn oldu bana göre.....:)) İpek'çiğin annesi bana doğumgününde giyeceği giysisiyle ve çok sevdiği kedileriyle birlikte fotoğraflarını göndermişti..... Pastasında da bu doneleri kullanarak bir dizayn oluşturmaya çalıştım.....

Tatlı İpek'e nice mutlu ve sağlıklı yaşlar diliyorum..... Sevgilerimle....




Tuesday, September 24, 2013

YAŞ PASTA








yas pasta 1
MALZEMELERİ

1HAZIR KEK

2 POŞET KREMŞANTİ

3 AEDT MUZ


... 1ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKULATA

YAPILIŞI

KREMŞANTİMİZİ 2 SU BARDAĞI SU VEYA SOĞUK SÜT İLE ÇIRPALIM KEKİMİZİN İLK KATINA MUZ DİLİMLERİNİ DİZELİM ÜZERİNE KREMŞANTİNİN YARISINI SÜRELİM KEKİMİZİN İKİNCİ KATINI KOYALIM KALAN KREMŞANTİYİ SÜRELİM ÜZERİNİ MUZ VE DAMLAÇİKULATAYLA SÜSLEYELİM AFİYET OLSUN







KEREM'İN 1 YAŞ PASTASI


kerem in 1 yas pastasi 1

kerem in 1 yas pastasi 2

kerem in 1 yas pastasi 3

Hepimizin hayatına birileri girer,çıkar.Bazılarıysa hep kalır.Reyhan'la yolumuz pilates kursunda kesişti 3 yıl önce.Üç dört ay spor arkadaşlağından sonra kalıcı bir arkadaşlık oldu aramızda.

Cesur çıktı arkadaşım ve 13 yıl aradan sonra tekrar anne oldu.Güzel kızına bir de erkek kardeş geldi.Bu pasta ve kurabiyeler yakışıklı oğlu KEREM'in.

Aylar önce yaptığımız dişbuğdayı partisinin kurabiyelerini ekleyememiştim bloga.İlk doğumgünü pastası ile beraber onları da koydum.

Kerem'e nice yaşlar diliyorum annesi-babası ve ablasıyla.

Sevgiler herkese...

Resimli Yas pastalar



resimli yas pastalar 1

Nisa, a photo by zehra50mutfakta on Flickr.


Monday, September 23, 2013

İrmikli yaş pasta






  • Home

  • Tarifal2

  • Tarifal3

  • Tarifal4

  • Tarifal5

  • Tarifal6

  • Bedava Tur

  • Tarifal8

  • Tarifal9

  • Tarifal10





Tarif Al








Translate

irmikli yas pasta 1






Bu Blogda Ara



Yükleniyor...
irmikli yas pasta 1







Meta




  • Anasayfa

  • Balık Yemekleri

  • Diyet Tarifleri

  • Dolma Tarifleri

  • Dondurma Tarifleri

  • Et Yemekleri

  • Hamur İşleri

  • Havadan Sudan

  • İçecek Tarifleri

  • Kebap Tarifleri

  • Köfte Tarifleri

  • Makarna Tarifleri

  • Meze Tarifleri

  • Osmanlı Yemekleri

  • Pasta Tarifleri

  • Pilav Tarifleri

  • Pizza Tarifleri

  • Reçel Tarifleri

  • Salata Tarifleri

  • Sebze Yemekleri

  • Sitemizden Haberler

  • Sos Tarifleri

  • Tatlı Tarifleri

  • Tavuk Yemekleri

  • Turşu Tarifleri

  • Videolu Tarifler

  • Yahni Tarifleri

  • Yumurta Yemekleri

  • Yöresel Tarifler

  • Zeytinyağlı Yemekler

  • Çorba Tarifleri

  • Çoçuklar İçin

irmikli yas pasta 1










İrmikli yaş pasta

Author: LUGAS // Category: İrmikli, pasta, tarif, yaş, yemek


www.tarifal.blogspot.com sizin icin en güzel ve en yeni tarifleri vermeye devam ediyor irmikli yas pasta 4İrmikli yaş pasta

(Kızım Fatmanur'un yaptığı tamamı hazır malzemelerden oluşan ilk yaşpastası)

Malzemeler; 1 adet pastataban

1 paket çikolatalı krem şanti

1 paket çikolatalı sos

1 paket meyveli sos

4 bardak süt

1 su bardağı irmik

Yapılışı; Çikolatalı ve meyveli sosları ayrı ayrı hazırlayıp içerisine irmiğimizi yarı yarıya ekleyip bir müddet pişirip koyulaştığında sıcakken kalıba dökelim. Soğuması için dolaba koyalım. Çikolatalı kremşantiyi hazırlıyalım pastatabanın arasına sürelim. Soğuyan irmikli soslarımızı kalıptan çıkarıp pastanın üzerine koyup kenarlarını kremşanti ile kaplayıp soğuması için dolaba atalım. Soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim.

irmikli yas pasta 5

İrmikli yaş pastanın şifası; 01. Kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.

02. Anne sütünü artırır.





FISTIK YEŞİL & FUŞYA PEMBE 1 YAŞ PASTASI...



 fistik yesil amp fusya pembe 1 yas pastasi 1 

Tatlı Şiraz'a cıvıl cıvıl fıstık yeşili ve fuşya pembenin güzel birlikteliğiyle hazırladım 1 yaş pastasını.... Nice güzel yaşları olsun.....


MUZLU YAS PASTA







MUZLU YASPASTA

Malzemeler
;5Yumurta

;1 su bardagi seker(200gr)

;1 su bardagi un+1 corba kasigi

; 2 corba kasigi su

;1 paket vanilya

;yarimpaket kabartma tozu
KREMA MALZEMELERI;


;1poset muzlu pasta kremasi

;1 poset kremsanti

;2 su bardagi sut

;1 muz,

;1 seftali

;file badem

;1 su bardagi ilik su

;DR.oetker kivam verici

;1 bardak su

;1 paket vanilya

YAPILISI:Yumurtalarin beyazlari ve sarilari ayrilir, yumurta beyazlari az tuzla mikserle iyice kopurene kadar cirpilir.Yumurta sarilari da sekerle iyice kopurene kadar cirpilir.Daha sonra yumurta beyazlari ve sarilari karistirilir ve cirpmaya devam edilir.Iyice kabarinca elenmis un ve ,kabartmatozu,vanilya ilave edilir en son su ilave edilir.Mikser birakilir ve elde bir silikon spatula yardimiyla yavas yavas karistirilir sonmemesine dikkat edilir.Yaglanmis ve unlanmis kelepceli kaliba dokulur ve 160 c de 35 -45dakika kadar alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan almadan bir kurdan batirilarak kekin pistigi kontrol edilir.(Eger kurdan kuru ise kek pismistir ,yas cikarsa biraz daha pisirilir.)Pandispanyamiz firindan alinir ve sogumaya birakilir.

Kremsanti ile bir bardak sut cirpilir ve buzdolabinda bekletilir,Muzlu pasta kremasi da bir bardak sutle cirpilarak o da buzdolabinda bekletilir.

Soguyan pandispanyamiz enlemesine ortadan ikiye kesilir ve yarim bardak ilik suyla bir kasik seker iyice karistirilarak eritilir ve kestigimiz pastanin alt parcasinin uzerine kasik yardimiyla hertarafi islatilir.hazirlanan muzlu krema alt parcanin uzerine spatulayla surulur ve ust parca kapatilir .Yarim bardak su ve seker tekrar karistirilarak ust parcaya da serpilir.Daha sonra hazirlanan kremsanti en uste de surulur.Pastanin yanlari da kremsantiyle kaplanir,uzeri de kremsantiyle suslenir.

Kesilen meyveler pastanin uzerine yerlestirilir.1 bardak su ,vanilya,2 kasik seker karistirilir.Kivam verici de karistirilarak azar azar ilave edilir.Dizilen meyve dilimlerinin uzerine hazirlanan kivam verici dokulur ve pastamiz bir gece buzdolabinda bekletilir.
AFIYET OLSUN!!!

NOT;Ben jelatin yerine kivam verici kullandim.Ayrica pasta cok guzel kabardigi icin pastayi 3 esit parcaya da bolebilirsiniz ve kremayi biraz fazla yapmaniz gerekir.Ben bir kac kez yaptim ve cok guzel sonuclar aldim siz de deneyin begeneceksiniz..

Muz yerine cilek veya baska meyveler de kullanabilirsiniz o zaman kullandiginiz meyvaya uyumlu baska bir krema secebilirsiniz.

Ayrica ben 26 cm lik kelepceli kalip kullaniyorum.Yani yaptigim yaspastalar 10-12 kisilik oluyor.




Sunday, September 22, 2013

KAR TEMALI 1 YAŞ PASTASI....



kar temali 1 yas pastasi 1 










Bu yılın kış günlerinden kalma bir 1 yaş pastası..... Dizaynı ve renkleriyle favorilerimden biri oldu..... Engin Kuzey'e nice güzel yaşlar diliyorum...sevgilerimle....


Friday, September 20, 2013

EN SON SIPARIS UZERINE HAZIRLADIGIM YAS PASTALAR



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri












Sevgili ESRAYA,YADEN E VE AYSENUR a Yeni yaslarinin mutluluk,saglik ve huzur getirmesini diliyorum,sevdikleri ile beraberce hayirli ve uzun ömürler gecirmelerini diliyorum.Pastalarin tadina bakanlara da afiyetler olsun diyorum






Aslinda ben MARZIPAN hamuru ile calismayi cok seviyorum ama pastanin hertarafini marzipan hamuru ile kaplayinca maliyet artiyor bu nedenle pastanin fiyati da artiyor benden pasta siparisinde bulunan kisiler pastalarin güzel görünmesini ve fiyatinin da uygun olmasini istedikleri icin bende pastalarin üzerini kremsanti veya pastakremasi ile kapladiktan sonra üzerine yapacagim süslemelerde marzipan hamuru kullaniyorum cicek yapmayi cok seviyorum..her bir pastayi birbirinden ayri suslemeye calisiyorum.




Bazi ziyaretcilerim seker hamuru ile marzipan hamurunun arasindaki farki sormuslar.




Seker hamuru Hollandada FONDANT diye geciyor ve cok tatli bir hamur,ama Marzipan MARZEPEIN diye geciyor ve badem tadinda cook fazla tatli olmayan bir hamur.icinde jelatin veya hayvansal katli maddesi yok ben hazir aliyorum ve kisacasi icinde haram olan bir katli maddesi yok.




Hollanda da yasyanlar icin bir link vereyim ordan bulabilirler...




http://deleukstetaartenshop.nl/



ÇİKOLATALI MUZLU YAŞ PASTA




cikolatali muzlu yas pasta 1
"Biz insana, ana babasına iyilik etmesini tavsiye ettik.

Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu.

Taşınması ile sütten kesilmesi otuz ay sürdü.

Nihayet insan güçlü çağına erip kırk yaşına varınca:

"Ya Rabbi, dedi, beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şükretmeye razı olacağın yararlı işler yapmaya sevk eyle.

Benim içinde zürriyetim içinde iyiliği devam ettir.

 Ben sana döndüm ve elbette ki ben müslümanlar-danım."(Ahkaf suresi 15.ayet) 

Rabbimin adıyla...

Aslında uzun zamandır bu kadar sık pasta yapmamıştım,ancak sebebini size çok renkli rulo pasta da açıklamıştım.

Yaş pastalar ev yapımı olunca çok yağlı olmuyorlar,hele de krem şanti kullanmaz ve evde yaptığınız kremaya yağ ilave etmezseniz neredeyse sıfır yağlı pastalar elde edebilirsiniz,diğer pasta tariflerim içinde buna örnekler var,merak edenler buraya bakabilirler.Bu pastam diğerlerine göre çok daha kalın oldu,çünkü çok güzel kabardı,sebebi ise kabardıktan sonra ısıyı düşürüp mümkün olduğunca fırın kapağını açmamak,üstü kızarmaya başladı ancak içi hala hamursa pandispanya ile temas ettirmeyecek şekilde üstüne aliminyum folyo kapatmak ve bu şekilde 15-20 dak.kadar daha pişirmeye devam etmek.Tarifine gelince diğer pastalarımdan malzeme olarak ve yapılış olarak pek farklı değil,ufak değişikliklerle farklı pastalar yapılabiliyor,bu pasta da öyle...


cikolatali muzlu yas pasta 2
MALZEMELER


Pandispanya için


4 adet yumurta,


1,5 çay bardağı toz şeker,


2 çay bardağı un,


1/2 rendenin küçük gözünden rendelenmiş portakal kabuğu,


1/2 paket kabartma tozu,


3 yemek kaşığı su,


Ara kreması için


3 su bardağı süt,


3 yemek kaşığı nişasta,


2 yemek kaşığı un,


portakalın kalan yarısının rendesi,


krema piştikten sonra ilave etmek

üzere 1 çay bardağı toz şeker


(şeker ilavesinden sonra tadını kontrol edin,şekeri az geldi ise biraz daha ilave edin,


kremamız da koyu kıvamlı olacak,pastamızın arasında kolayca duracak şekilde),


Pastamızın üzeri için


1 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt,


1 paket kakaolu krem şanti,


Süslemek için


hazırladığımız  krem şantiden 2 yemek kaşığı,


üzerine rendelemek için 30 gr.bitter çikolata,


arzuya göre çekilmiş antep fıstığı,



cikolatali muzlu yas pasta 3
Kabuklarını ve suyunu kullanmak için 1 adet portakal,




YAPILIŞI


Yuvarlak bir fırın kabının sadece tabanına yağlı kağıt serilip  sadece kağıt yağlanır,kalıbın kenarları yağlanmaz,

fırın 200 dereceye ayarlanıp ısıtılır,pandispanya hazırlanır,pişirme kabına dökülür,fırına verilir,

kabarınca ısı 150 dereceye düşürülür,mümkün olduğunca pandispanya pişerken fırın kapağı açılmaz,bu şekilde en az 20-25 dak.pişirilir,kürdanla kontrolü yapılıp fırından alınır,düz bir zemine ters çevrilerek fırın kabından çıkarılır,

yağlı kağıdından da itina ile ayrılır,

pandispanya kenarlarından ortalanarak bıçakla çepeçevre 1 cm.derinlikte  kesik yapılır,

 uzunca bir oya ipi ile pandispanya eşit şekilde ikiye ayrılır,

bıçakla önceden yaptığımız kesik bu işlemi kolayca yapmamızı sağlayacaktır,

pastanın servis yapılacağı düz ve geniş bir tabağa pandispanyanın bir parçası konulur,

kabuklarını kullandığımız portakal ikiye kesilir,

yarısının suyu ile tabaktaki pandispanya ıslatılır,

hazırlanmış ve mikserle iyice çırpılmış kremanın yarısı pandispanyaya yayılır,

üzerine soyulup dilimlenmiş 2 adet muz döşenir,


cikolatali muzlu yas pasta 4
 diğer parça da portakal suyu ile ıslatılır,

portakalın suyundan birazı da pandispanyanın en üstünü ıslatmak için bırakılır,

kremanın kalan yarısıda bu parçanın üzerine her tarafı eşit olacak şekilde yayılır,

bu parça dikkatli bir şekilde, muzların üzerine ters çevrilir,

pandispanyanın üzerine hafif hafif bastırılarak aradaki kremanın muzlara ve pandispanyaya yapışması sağlanır,

portakalın kalan suyu ile pandispanyanın en üstü de ıslatılır,

hazırlanmış krem şanti ile pandispanyanın görünen kısımları kapatılır,

üzerine çikolata rendelenir,

ayırdığımız şanti ile ve fıstıkla süslenir,

4-5 saat buzdolabında bekletilen pastamız servise hazırdır,

kolay gelsin,afiyet olsun.

Rabbim olmayanlara da nasip etsin(amin).

Pastanın malzemelerini yalın halde düşünüyorum,hepsi bir araya gelip nasıl böyle bir pasta haline  geliyorlar...

Elimizin ayağımızın tutup da mutfağımızda sevdiklerimize böyle güzellikler hazırlayıp onların mutluluğuna vesile olmak ne büyük bir nimet,şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki...


cikolatali muzlu yas pasta 5



KUZULU , PATİKLİ 1 YAŞ PASTASI....



kuzulu patikli 1 yas pastasi 1



Sevgili Gaye Hanım tatlı yeğeni için daha önce yaptığım modele pembiş patiklerin ve kuzunun yanında minik prenses Eylül'ün de figürünü eklememi rica etmişti ... Eylül'cüğe sağlıkla nice yaşlar diliyorum... Sevgilerimle....


kuzulu patikli 1 yas pastasi 2




kuzulu patikli 1 yas pastasi 3



Wednesday, September 18, 2013

Yas pastalar


yas pastalar 1

yas pastalar 2

KUZU TIMMY KURABİYELERİ VE 2 YAŞ PASTASI



kuzu timmy kurabiyeleri ve 2 yas pastasi 1



Minik Elif Sude için geçen yıl 1.yaşı için Banyo Keyfi Pastasını yaparken çok keyif almıştım.... Bu yıl 2.yaşı için zaman o kadar sıkıntılı idi ki çok yoğun bir haftaya denk gelmesinden dolayı beni çok heyecanlandıran bu Timmy Time temasına istediğim figürleri ekleyememenin verdiği buruklukla oluşturdum pastasını Elif Sudeye..... Tam istediğim dizayn olmamış olsa da bu sevimli karakterleri hem pastasında hem kurabiyelerinde çalışmak gerçekten büyük heyecandı benim için..... Elif Sude'ye buradan tekrar güzel yaşlar diliyorum.... Sevgilerimle...


kuzu timmy kurabiyeleri ve 2 yas pastasi 2




kuzu timmy kurabiyeleri ve 2 yas pastasi 3



MOR 1 YAŞ PASTASI - DOĞA


mor 1 yas pastasi do a 1

Daha önce diş buğdayı pastasını hazırladığım Sevgili Duygu Hanım'ın minik prensesi Doğa'nın ilk yaş pastası:) Duygu Hanım örnek modeller içinden mor pastayı beğenince ben de keyifle hazırladım, elbette misafirlere hediye edilmek üzere 1 yaş kurabiyelerini de unutmadık:)

mor 1 yas pastasi do a 2

Güzel minik prenses Doğa'ya nice sağlıklı, neşeli, keyifli, sevdikleri ve sevenleriyle dolu yaşlar diliyorum, ömrü uzun, bahtı hep açık olsun.....

Tuesday, September 17, 2013

1 YAŞ PASTASI - EFE


1 yas pastasi efe 1

Sevgili Öznur Hanım'ın yakışıklı oğlu Efe'nin 1i yaş günü için hazırladığım pasta:)

1 yas pastasi efe 2

Öznur Hanım'la Efe'nin bu aralar favori olan 3 haraketinden yola çıkarak, süper eğlenceli ve keyifli bir pasta tasarladık:)Tırmanmak bu araların en düşkün olduğu aktivitesiymiş:)

1 yas pastasi efe 3

Efe'nin doğduğu günden beri yatış şekli olan hali de yer aldı pastasında:)

Öznur Hanım Efe Bebek için çok byük bir parti düzenlemiş, gelen konuklarına da armağan etmek üzere uyuyan bebek kurabiyeleri de istedi, keyifle hazırladım:)

1 yas pastasi efe 4

Efe Bebeğe nice sağlıklı, mutlu, eğlenceli, keyifli yaşlar diliyorum, iyi ki doğmuş minik prens...