Monday, September 2, 2013

Biskremli Yaş Pasta



biskremli yas pasta 1


 


Çok sevdiğim arkadaşlarım İlhan ve Sevim’ den sizlere bahsetmiştim. Daireden arkadaşlarımdı ve ben İlhan’la aynı odada 10 yıl beraber çalıştım.


Sevim’le aşklarına, evliliklerine, çocuklarının olmasına hep tanık oldum. Ailece birbirimizi öylesine sevdik ki, emeklilik de bizi ayırmadı.


Evlilik hayatlarında ki mutlulukları ( Maşallah diyorum) hep insanlara örnek oldu. İyi birer anne, baba ve arkadaş oldular ve ben onlarla beraber olmaktan mutlu oldum.


Bugün evlilik yıldönümleri evlendiklerinden beri hiç aksatmadan hep bugünü onlarla paylaştım. Buradan onları çok sevdiğimi ve evlilik yıldönümlerini kutladığımı iletiyorum. Nice güzel yaşlara inşallah.






Bu güzel günlerini Portakal Ağacı’ ndan tarifini aldığım Biskremli Yaş Pastayla kutlamak istiyorum.






Malzemeler


Kek İçin;


5 adet yumurta


11 yemek kaşığı un


11 yemek kaşığı toz şeker


3 yemek kaşığı kakao


1 adet kabartma tozu


1 adet vanilya


Bir tutam sevgi






I.Krema İçin;


4 su bardağı süt


4 yemek kaşığı un


7 – 8 yemek kaşığı toz şeker


1 yemek kaşığı neskafe


1 adet yumurta sarısı






1 çay bardağı süt


½ poşet krem şanti






Ara Krema İçin


1 paket krem şanti


1 su bardağı süt


2 paket biskrem bisküvi


Ceviz






Islatmak için


1,5 su bardağı şekerli sıcak süt






Süslemek için


Damla çikolata






Yapılışı


Keki yapmak için,


Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.


Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu harmanlayın ve ekleyin. Çırpın.


(Keki 30 cm. borcamda ya da kelepçeli kalıpta yapın.)


Kalıba yağ sürün. İster un, ister şeker serpin ve karışımı içine boşaltın.


Önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Kürdanla kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.






 İki tane ayrı ayrı  krem şantiyle sütü iyice çırpın ve buzdolabında bekletin.






1.kremayı yapmak için,


Önce un, şeker, neskafeyi birbirleriyle harmanlayın.


Yumurta sarısını ilave edin, tekrar karıştırın.


Sütü ilave edin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.


Altını yaktıktan sonra sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.


Hazırlamış olduğunuz krem şantiyi (1 çay bardağı süt ve ½ poşet krem şanti olanı)ekleyin 10 dakika mikserle çırpın.






Ara kremayı hazırlamak için,


Biskrem bisküviyi robotta un haline getirin


Diğer çırpılmış krem şantinin içine, ceviz ekleyin.


Biskremle, kremşantiyi iyice birbirine karıştırın.






Keki ortadan ikiye ya da benim gibi üçe kesin.


Her katın arasına biskremli karışımı sürün  ve en üste kekin en üst katını kapatın


Hazırladığınız  sıcak şekerli  sütle ıslatın


Biraz ılındıktan sonra da 1. kremayı her tarafına yayın.


Servis ederken de damla çikolatayı dökün.


Kekini bir gün önceden hazırlarsanız çok daha kolay ve güzel oluyor.


Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment