Thursday, December 26, 2013

Cevizli muzlu yaş pasta



cevizli muzlu yas pasta 1


 
Ankara’da sabahtan akşama kadar tüm mevsimleri yaşıyoruz. Sabaha ayrı başlayıp, akşama farklı bitiriyoruz. İnsan da biraz sıkıntı yapsa da yağmuru seyretmek (Felaket getirenler değil tabii ki) çok güzel bir duygu. Yağmurun sesi ve yağışını izlemek her zaman beni mutlu etmiştir. Her şey canlanacak, bahar için hazırlık yapıyor doğa diye çok sevinirim.

Balkondan seyrederken sıcacık çayımı kulplu bardağımda içmek bir ayrıcalık gibi gelir ve şükrederim. Çayın yanı boş olmaması için de yaş pasta tarifimi vermek istiyorum.

Sevgili hünerli eller in ev sahipliğini yaptığı PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ etkinliğine muzlu, cevizli yaş pasta ile katılmak istiyorum. Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Malzemeler

1. aşama

5 yemek kaşığı un

50 gr. Margarin.

1 kilo süt

1,5 su bardağı toz şeker

2. aşama

3 yemek kaşığı mısır nişastası

4 yemek kaşığı toz şeker

1paket kakao

1,5 su bardağı su

İçine karıştırmak için

400 gr. Bebe bisküvi

Fındık, ceviz, muz, elma, kivi

Bir tutam sevgi

Yapılışı

Birinci aşamada margarini eritin ve unu kavurun.

Kokusu gelince sütü ve şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Göz göz olunca altını kapatın. Ilısın.

Bisküvileri küçük küçük kırın, cevizleri ağza gelecek şekilde ezin.

Muzu, kiviyi ya da koyacağınız meyveleri küçük küçük doğrayın ve hepsini karıştırın.

Yuvarlak derin bir kalıba koyun. Ertesi gün ters çevirin.

Mısır nişastası, toz şeker, kakao ve suyu karıştırın.

Sürekli karıştırarak pişirin.

Göz göz olunca altını kapatın.

Ilınınca çevirdiğiniz pastanın üstüne dökün.

Biraz daha beklesin.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment