Saturday, December 14, 2013

KİVİLİ YAŞ PASTA





Çocuklarım pastaya çok düşkünler.Yani her gün yapsam hiç hayır demezler.Laf aramızda ben de pasta konusunda kendimi pek geliştiremedim.İnşallah bir gün ben de şöyle Nino'nun pastaları gibi pasta yapabilirim.Nino'cuğum pasta konusunda tam bir uzman.Ben de acizane yapmaya çalıştım..



Pastamızın yapılışına gelince;



PANDİSPANYASI İÇİN:3 yumurta 3 fincan un,3 fincan şeker,vanilya kabartma tozu.


Blendırla yumurta ve şekerleri iyice çırpıyoruz.Sırayla unu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip bu sefer çırma teli ile yedire yedire karıştıryoruz.Ortaboy yuvarlak borcamı biraz sıvı yağ ile yağlayıp pandispanya hamurumuzu döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini ortasına bıçak batırarakta anlayabiliriz.Eğer bıçak pürüzsüz çıkmışsa yani hamur hiç yapışmamışsa pişmiş demektir.Bu kadar ayrıntılı anlatmamın sebebi ise sonra arkadaşlardan fırça yemem.Bilen oluyor bilmeyen oluyor diyorlar. E haklılar.Aman ben bu sefer bütün ayrıntıyı anlatayım da kimseden fırça yemeyeyim!!



Pandispanya fırından çıktıktan sonra onu tezgahta soğumaya alıyoruz ve biz bu arada kremasını hazırlıyoruz.



KREMASI;3 bardak soğuk süt,3 tepeleme yemek kaşığı un,3 tepeleme yemek kaşığı şekeri tenceremize alıyoruz ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan inmeye yakın vanilyasını ve biraz da portakal kabuğu rendesi atıyoruz içine ve bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.


Pandispanyamızı tam ortadan ikiye dikkatli bir şekilde bölüyoruz.Pastamızın pandispanyası çok yumuşak oldu ama daha da yumuşak isterseniz biraz süt ile de ıslatabilirsiniz.İlk kata kremamızı yayıyoruz ve üzerine kivi dilimleri yerleştiriyoruz.Diğer parçamızı da üstüne yerlaştiriyoruz.Bu arada krem şanti hazırlayıp pastanın üzerini krem şanti ile kaplıyoruz ve yine kivi dilimleri ile süslüyoruz.En son olarakta çikolata sosunu hazırlıyoruz biraz soğuttuktan sonra pastamızın üzerine güzelce yayıyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz.




No comments:

Post a Comment