Tuesday, November 26, 2013

KAKAOLU YAŞ PASTA TARİFİ (cake recipe)



kakaolu yas pasta tarifi cake recipe 1
En sevdiğim pasta tarifim...

MALZEMELER

5 yumurta

6 kahve fincanı un

6 kahve fincanı tozşeker

1 paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı kakao

1 çay bardağı limonlu su(çeyrek limonun suyu+su)

antep fıstığı(arzuya göre)

çikolata rendesi(arzuya göre)

Kreması

1 yumurta

3/4 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı kakao

4 çorba kaşığı un(tepeleme)

2 paket vanilya

1 paket labne peyniri

3 su bardağı süt

Pastayı ıslatmak için

1,5 çay bardağı sıcak su

çeyrak limon suyu

1 tatlı kaşığı neskafe

1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpın.Çeyrek limon suyunun üzerine sıcak su ekleyip bir çay bardağına tamamlayın.Limonlu suyu ,kabartma tozunu,limon kabuğu rendesini,elenmiş unu ve kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştırın.Kalıbı margarinle yağlayıp,tabanına un serpin.Hamuru kalıba boşaltıp,190 derece ısılı fırınd pişirin.Pastayı kalıbı içinde soğutup,ikiye kesin.Sıcak suya şekeri,neskafe ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutun.Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatın.Tencereye unu,şekeri,sütü,vanilyayı,çırpışmış yumurtayı ve kakaoyu ekleyip,ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirin.Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirini ekleyip mikserle yarım dk çırpınKremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayın.Alt parçasının üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtun.Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatın.Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpin.Pastayı buzdaolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.


No comments:

Post a Comment