Saturday, November 2, 2013

Kara orman yas pasta

kara orman yas pasta 1






Allah Ne Verdiyse





  • ANASAYFA

  • HAKKIMDA

  • ILETISIM

  • Değmesin Yağlı Boya








  • kara orman yas pasta 2


  • kara orman yas pasta 3


  • kara orman yas pasta 4


  • kara orman yas pasta 5


  • kara orman yas pasta 6








Kara orman yas pasta



Gönderen Allah ne verdiyse On 5 Mayıs 2012 Cumartesi 0 yorum






kara orman yas pasta 7


es selamü aleyküm dostlar bu günkü tarifimiz bir pasta ugrastiran ama emeginizin karsiligini veren bir lezzet kolay gelsin umarim beyenirsiniz

en alt hamur  

125 g un

10 g Kakao

1 silme kahve kasigi backpulver

50 g seker

1 pk vanilya sekeri

1 yemek kasigi su

75 g yumsak margarin yada tereyag

üst hamur malzeme

4 yumurta


4 yemek kasigi sicak su

100 gr seker

1 pk vanilya sekeri

100 g un

½ cay kasigi backpulver ( kabartma tozu)

25 g nisasta

10 g Kakao

bir bicak ucu ile tarcin

visne dolum malzemesi 

1 kavonoz visne kompostosu 350 g

250 ml  kavonozdaki suyu

2 kahve kasigi nisasta

25 g seker

bir bicak ucu tarcin

kaplama ve ara icin

2 paket krem santi

2 su bardagi soguk süt

taze krema kullanacaklar icin ise 800 ml taze cig krema ve iki paket vanilya sekeri

süsleme icin :

rendelenmis aci cikolata

alt hamuru hazirlanis

tüm malzemeyi güzelce yogurup kalibinizin ebadita göre acin yagladiginiz 28 cm capindaki kelepceli kaliba koyup catallla delikler yapin

 önceden isittiginiz 180 derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin pisen hamuru bir bes dakika kalipta bekletip cikartin telde sogutun eger cikarmassaniz sonra hic cikmaz kirilir ;)

üst hamuru yapilisi  

yumurtayi cirpma kabina kiripicine sicak suyu ilave edip mikserinizin en yüksek devirinde 1 dakika köpürünceye kadar

cirpin. yavas yavas sekeri ve vanilya sekerini serpisitirin bir dakika icinde olsun bu islem

ve  2 dakika daha cirpin malzemeyi ,bu dakikalari sakin es gecmeyin .

un kakao nisasta ve tarcini kabartma tozunu bir kapta karistirip cirptiginiz malzemeye ekleyin bir iki kez yavas devirde cirpip  mikserinizi kapatin cok cirpmayin hamurunuz söner

yagli kagit yayilmis yuvarlak 28 cm kelepceli kalibiniza koyup düzeltin.

180 derce isitilmis firinda 30 dakika pisirin.

pisen hamuru kaliptan cikarip kagidini alttan alin telde sogutun .

soguttugunuz hamuru ortadan ikiye kesin yada hamurun kalinligina göre üce kesin 

dolgu yapimi icin 

visneyi süzüp suyunu bir tencereye koyun eger eksikse 250 militreye tamamlamak icin  su ekleyerek tamamlayin

icine sekeri ve nisastayi tarcini koyup karistirin ocakda bir tasim kaynatip süzdügünüz visneleri icine ekleyin sogumaya birakin soguyan visne karisimindan 16 tane iyi tanelerinden bir kaba ayirin üstteki süsleme icin kullanacagiz

kaplama ve dolgu olarak kullanacagimiz krem santiyi sütle cirpin tüm malzemeleri yaniniza alin pastanin insasi icin tüm hazirliklar bitti    :))

en alta alt taban büskivisini servis yapacaginiz yada saklayacaginiz kaba koyun hazirladiginiz visneli karisimi bir kac kasik sürün bu biraz islatma islemi gibi oluyor bir miktarda visnelerinden koyun bir kac kasik santi sürüp üst hamurunun bir tanesini koyun onuda visne suyuyla islatin tanelerinden serpistirin kramsantiden bir miktar sürün düzeltin

ikinci hamuru koymadan islatin islak tarafi alta gelsin onuda en üst kata koyup kalan kremsanti ile

süsleyin resimde görüldügü üzere

 rendelenmis cikolata ile ortasinive dilerseniz yanlarini kaplayin ben burada yanlar icin kavrulmus file badem kullandim .

buzdolabinda en az 3 saat dinlendirip servise sunun .

süsleme ve sekil hep sabittir bu pastada

afiyet olsun yorulacaksiniz ama bakmissinizki hicde okadar zor degilmis inanin .

almanyada disarida satilanlarda jelatin ve alkol vardir aman dikkat!!!!!!





Tweet




Pin It








No comments:

Post a Comment