Monday, October 28, 2013

Çilekli Yaş Pasta


cilekli yas pasta 1

Malzemeler

Pandispanyası için


  • 4 Yumurta

  • 4 Kahve fıncanı toz şeker

  • 4 Kahve fıncan un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 4-5 damla limon suyu

Veya


  • 1 paket hazır kek unu ( Pillspurry marka white cake mixi kullanabilirsiniz.)

Kreması İçin


  • Whipped Cream ( Amerikada yaşayanlar için1 küçük kutu, buzdolabında kullanıma hazır olarak satılanlardan, Türkiyedekiler için toz halindekı krem şantilerden1 paket)



  • Pandispanyayı ıslatmak için meyve suyu, hindistan cevizi sütü veya kahve kreması (Ben Coffe mate ın hazelnut cremasını kullanıyorum, pastalara çok yakışıyor çünkü)



  • Pastanın ara katları için çilek veya arzu ettiğiniz meyveler



  • Ben çilekli pasta yaptığım için ara kata çilekli whipped cream kullandım.

Süslemek için


  • Yaş hindistan cevizi ( İsterseniz kurusunu da kullanabilirsiniz)

Yapılışı


  • Şeker ve yumurtaları bembeyaz krema olana kadar en az 10 dakika çırpın. Sırasıyla kabartma tozu, limon suyunu ve en son unu ekleyin.



  • Yaglanmış kelepçeli yuvarlak kek kalıbınıza kek karışımını dökün.



  • 350F de 15 dakika pişirin ( Pişip pişmediğimi kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Islak çıkarsa pişirmeye devam edin)

cilekli yas pasta 2

  • Kek piştikden sonra soğuması için en az yarım saat bekleyin.



  • Kek soğudukdan sonra ekmek bıçağı yardımıyla (veya en keskın geniş bıçağınızla)keki 3 eşit kata bölün.



  • Her bir katı krema sürmeden önceden seçtiğiniz karışımı (Kahve kreması, meyve suyu veya hindistan cevizi sütü) dökerek ıslatın.



  • Islanan kata krema sürün.



  • Kremanın üstüne çilek parçacıklarını yerleştirin.



  • Diğer katlar için de aynı işlemi uygulayın.



  • Pastanın üstünü de kremayla kapladıkdan sonra hindistan cevizi pastanın heryerine gelecek şekilde serpin.



  • Servis yapmadan önce buzdolabında en az 2 saat bekletin.



Afiyet olsun :)





***Aynı tarifle yapılan iki farklı alternatifı de beğenilerinize sunuyorum.

cilekli yas pasta 3cilekli yas pasta 4



No comments:

Post a Comment