Sunday, October 20, 2013

Krokanlı yaş pasta tarifi



krokanli yas pasta tarifi 1



Malzemeler


1 adet kakaolu pasta tabanı


1 paket kakaolu krem şanti


1 su bardağı soğuk süt


bol bol krokan: )


Kreması için;


3 su bardağı süt


2 çay bardağı şeker


1 yemek kaşığı un


2 yemek kaşığı kakao


2 tatlı kaşığı mısır nişastası


2 yumurta sarısı


Keki ıslatmak için;


1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı şeker


Hazırlanışı


1. Krema için tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra ocaktan alıp üstünün kabuk tutmaması için ara sıra karıştırıyoruz.  (Kremanın tarifini hunerlibayanlar.blogspottan aldım.. gerçekten çok lezzetli)


2. Kekimizin her iki katının da iç taraflarını  süt, şeker ve kahve karışımıyla ıslatıyoruz. Kekin alt tabanına kremamızın yarısından çoğunu döküp iyice yayıyoruz.Bol bol krokan ekliyoruz. (muz da güzel bir tercih olabilir)  Kekin diğer yarısını da üstüne kapatıp kalan kremayı kekin üstüne döküyoruz.


3. Bir iki saat buzdolabında bekletip süt ile çırpıp buzdolabında soğuttuğumuz çikolatalı krem şantiyle pastanın her tarafını kaplıyoruz. Ve yine krokanla süslüyoruz.


Not: Krokan yapımı için lütfen http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/2012/02/krokan-yapm.html  tıklayın.


No comments:

Post a Comment