Monday, October 21, 2013

KREMALI VE KAKAOLU HURMALI YAŞ PASTA



           


kremali ve kakaolu hurmali yas pasta 1
         

             MALZEMELER:

  KEK İÇİN:

1 yumurta,

1 fincan süt,

1 fincan sıvı yağ,

1 fincan toz şeker,

1 paket kabartma tozu,

Aldığı kadar un.,

      Kasnak kalıpta pişirdiğimiz kek soğuduktan sonra kenarlarından çevirerek  bıçakla hafif kesilir.Kesilen yerlere ip geçirilerek çekilir pasta iki parçaya ayrılır.

      Üzerine ayrı ayrı iki parçaya da 1 er çay bardağı süt dökülerek ıslatılır.

   ARA KREMASI İÇİN:

3,5 bardak süt,

2 yemek kaşığı un,

1 yemek kaşığı margarin,

1 paket vanilya,

3 yemek kaşığı toz şeker pişirilerek hazırlanır.

         Tepsiye aldığımız kekin üzerine hazırlanan krema sürülür.(Kremanın bir kısmı ayrılarak kenara alınır)Arasına hurmalar çekirdekleri çıkarılarak serpiştirilir.(Arzuya göre başka meyve de kullanabilir veya sade yapabilirsiniz)

      Kenara ayrılan kremaya 2 yemek kaşığı kakao katarak çırpılır.Pastanın diğer yarısı kapatılarak üzerine hazırlanan kakaolu krema sürülür ve Hindistan cevizi ile süslenir.Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapılır.Afiyet olsun..


No comments:

Post a Comment