Thursday, October 10, 2013

Seftalili yas pasta

seftalili yas pasta 1






Allah Ne Verdiyse





  • ANASAYFA

  • HAKKIMDA

  • ILETISIM

  • Değmesin Yağlı Boya








  • seftalili yas pasta 2


  • seftalili yas pasta 3


  • seftalili yas pasta 4


  • seftalili yas pasta 5


  • seftalili yas pasta 6








Seftalili yas pasta



Gönderen Allah ne verdiyse On 12 Ekim 2012 Cuma 15 yorum






seftalili yas pasta 7


Es selamü aleyküm dostlar .


Hayirli hafta sonu dileklerimle hepinize sevgilerimi sunuyorum yorumlariniz icin ayri ayri tesekkür ediyorum .


her bir konuya yazdiginiz ve benim cevaplayamadigim yorumlariniz icin sagolun var olun .her bireri benim icin cok degerli bilmenizi istiyorum


yogun gecen bir hafta ve soguklarin baslamasi ile süre gelen agrilarim yine depresti .


yasli bir bayan olarak yumsak doku romatizmasi tespit edildi .iltahabi da cabasi.


 Hamdolsun hakdan gelene amenna .


dolayisi ile agrilarim gecmiyor, agri kesiciyide kullanmayi istemiyorum, cünki cok agir ilaclar ..


böyle böyle idare ediyoruz .sizlerde beni idare edin olurmu .dün tarifi girmedim yogun gecen bir hafta ve yapmam gereken seyler birikince onlara yönelmek zorunda kaldim .


tarifimiz seneler öncesine dayaniyor cok farkli sekillerde yapilani var ama ben türkiyede yasayan arkadaslarimiz icin icerigini biraz degistirdim seneler icersin de zaten tarif orjinalligini yitirdi .


yapilis zormu ? diye soran arkadaslar var. hayir degil


malzeme


hamuru icin


125 gr soguk tereyag


100 gr toz seker


1 yumurta


1 limon kabugu rendesi


1 pk vanilya sekeri


yarim paket kabartma tozu


240 gr un






ic malzemesi


1 kutu konserve seftali kompostosu


krema malzemesi


250 gr süzme yogurt


250 gr labne peyniri


yarim limonun suyu


1 tüm yumurta


2 yumurtanin sarisi ( beyazlarini üzerine kullnacagiz )


2 pk vanilyali puding


120 gr seker


500 ml süt


yarim cay bardagi siviyag






en üst sekerleme


2 yumurtanin beyazi


80gr toz seker






yapilisi


hamuru yapmak icin öncelikle tezgahiniza unu koyun


 üzerine kabartma tozu ,sekeri ,vanilyayi koyup


catalla iyice karistirin üzerine  kücük kücük dogradiginiz tereyagini ve yumurtayi ekleyin .limon kabugu rendesini ilave edip büyük keskin bir bicakla unla karistirarak iyice kiyin (eti kiyma yaptiginizi düsünün ;)


hersey bir birine girmeli, yagi eritmemeye özen gösterin ..kum ile karisik cakil taslari gibi olmali hamuruz. hemen elinizle toparlayip plastik torbaya koyup buzdolabina kaldirin .yaklasik yarim saat dinlendirin .


(mutfak robotunuz varsa sayet sansli sayin kendinizi tüm malzemeyi robota koyup ama bicak takilli olsun .


bir kac kez karistirin kum gibi olunca hemen cikarip elinizle toparlayip hamuru buzdolaba koyun )






bu arada seftalileri süzün dilimlenmis degilse sayet dilimleyip hazirda bekletin






kremanin hazirlanisi


tüm malzemeyi bir kapa koyup el blendirindan iyice cekin hic topak kalmamali .


hamuru hafif unlu bir tezgah da 28 cm capindaki kelepceli kalibiniza göre acin


 kalibin kenarlari yüksek olacak resimde görüldügü gibi kaplayin kalibi cok hafif yaglamayi unutmayin






seftalili yas pasta 8


hamurunuzun üzerine seftalileri dizin .


dikkatlice hazirladiginiz kremayi üzerine dökün. isittiginiz 180 derece firinda yaklasik 50 dakika pisirin


pastamiz firinda piserken yumurta beyazlarini cirpmaya baslayin cirparken sekeri yavasca ilave edin kar gibi oluncaya kadar ve seker icinde eriyinceye kadar cirpin .


sicak pastayi firindan dikkatlice cikarin hazirladiginiz yumurta beyazini pastanin üzerine sürün hemen geri firina koyup 15-20 dakika ya sürer ya sürmez pisirin


hafif kahverengi olunca tamamdir .


 firindan cikarip  15 dakika dinlendirin ve kelepcesini cikarip sogumaya birakin .


tamamen soguyunca agzi kapakli bir kaba koyup bir gece dinlendirin .


asla buzdolabina koymayin ama serin bir yerde saklayin dilimleyerek servise sunun .







seftalili yas pasta 9


dostlar ne kadar zahmetli gibi görünsede anlattigim sekli ile yaparsaniz sorun olmaz ve yiyen inanin o lezzeti bir daha unutmaz .bir kac önemli püf noktasini yazayim ki zorluk cikmasin sizlere .


hamuru asla cok oynamayin erimemeli icindeki yag


acarken unu fazla kullanmayin ..


pastanizi  mutlaka bir gün dinlendirin .seftaliler iyice süzülmüs olmasina özen gösterin .


üzerine yumurta beyazini sürerken kenarlara cok yaklasmayin kabarinca tasabilir .


bir gün sonrasi en üstünde kücük yagmur taneleri gibi damlaciklar olacaktir o damlaciklar lezzetin garantisidir ;) 


Afiyet olsun dualariniza talibim dostlar zira cok basim agrimakta




Tweet




Pin It








No comments:

Post a Comment