Monday, August 5, 2013

BONİBONLU MEYVELİ YAŞ PASTA , PDÇS # 42





  • Günaydınlar efendim. Nasılsınız bakalım herkes iyidir inşallah.







  • Bugünkü tarifim kızımın doğum günü için çok sevdiği bonibonlarla süsleyip hazırladığım yaş pasta. Bizim evde pastalar hep bol meyveli ve hafif kremalı sevilir. Bu yüzdende mevsimine göre bolca meyve kullanırım pasta yaparken bence meyvelerle bezenmiş bir pastanın tadı diğerlerinden daha güzel oluyor ( şahsi fikrim)







  • Sizde çocuklarınıza süslü pastalar hazırlamak isterseniz işte size tarif.





BONİBONLU MEYVELİ YAŞ PASTA


bonibonlu meyveli yas pasta pdcs 42 1





  • Pandispanyası için buradaki tarifi kakao koymadan sade olarak yaptım. Yumuşacık bir pandispanya oluyor öneririm. Bu ölçüler 24 cm kalıp içindir daha büyük kalıp kullanacak olanlara bu ölçü az gelebilir.







  • Tarif sevgili Mügenin tarifi kullandığım ilk günden itibaren favori tarifim oldu. Buradan müge hanıma tekrar teşekkürler.




Kreması İçin:
2 paket çilekli çikolata parçacıklı krem şanti

1,5 su bardağı süt

2 paket krema

4 yemek kaşığı pudra şekeri

2 paket krema sertleştirici

İçine
Bolca çilek ,

2 adet muz

Yanlarına ve üstüne
M&M veya Bonibon

Damla Çikolata

Fıstık tozu

bonibonlu meyveli yas pasta pdcs 42 2








  • Pandispanya tarifteki gibi hazırlanıp pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan pandispanyamız 3' e bölünür. (Pandispanyayı 1 gün önceden hazırlayıp ertesi gün keserseniz çok daha gzüel dilimleniyor )

    Krem şantilerimiz 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpılır kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştirici eklenip tekrar çırpılır. Hazır olan kremamız 5 dakika dolapta bekletilir .

    Pandispanyamızın en üs katı servis tabağına alınarak üzerine krememızın 1/3 ü sürülür. Üzerine dilimlediğimiz çilekler ve muzların yarısı serpiştirilir.

    2. kat pandispanya yerleştirilerek kalan kremanın yarısı sürülür ve kalan meyveler yerleştirilir.

    Son kat pandispanyamız da kapatılıp üzerine ve yanlarına kalan kremamız sürülüp düzleştirilir.

    Kremadan üst süslememiz için 5-6 kaşık ayıralım.Pastamızın üst kenar kısmına pasta şırıngasına krema konularak süsleme yapılır. Süslemelerin üzerine birer tane damla çikolata yerleştirilir.

    Pastamızın yanlarına ve üst kısmına fıstık tozu çok kalın olmayacak şekilde serpilir. Üzerlerine bonibonlarımız istediğimiz şekilde yerleştirilerek donması için buzdolabına atılır. Yakşalık 4-5 saat dolapta duran pastamız artyık servise hazırdır afiyet şeker olsun.







  • Tarifimi P.D.Ç.S etkinliği için sevgili Tarifdünyasına gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum.





No comments:

Post a Comment