Friday, August 30, 2013

Fındık Krokanlı Yaş Pasta



findik krokanli yas pasta 1



findik krokanli yas pasta 2


   Fındıklı Korkan 






findik krokanli yas pasta 3







findik krokanli yas pasta 4


FINDIK KROKANLI YAŞ PASTA


Bu pastayı öznerek süt-iş yarışması için hazırlamıştım fakat elemeye giremedi ne yazık ki, lezzetine baksalardı kesin yarışmada olurdu.






* Üç pat fındıklı un ile yapılmış pandispanya Burada tarifi  var



*Çikolatalı ganaj

*Krema

*Islatma şurubu


* ÇİKOLATALI GANAJ


* 200 gr bitter çikolata

*200 gr krema

*Krema ısıtılırken çikolatalar da eklenir.

Krema kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınır ve  çikolataların erimesi için karışıtırlır.

*Ilınan krema çırpılarak katı hale getirilir.


KREMA


* 250 ml süt

*1 yumurta sarısı

*1 çorba kaşığı nişasta 

*1 çorba kaşığı un

*2 çorba kaşığı şeker 

*vanilya


*Malzemeler çırpılır karıştırılarak pişirilir.


*Krema soğumaya bırakılır.

* 100 ml  çiğ krema çırpılarak katı hale getirilir.

*Krema ile karıştırlır.


ISLATMA ŞURUBU


*1/2 çay bardağı badem likörü

*1/2 su bardağı ılık su

* 1 çorba kaşığı şeker


** likör yoksa fındıklı nescafe hazırlanır ve soğutulur. Pandispanya bu ıslama şurubu ile ıslatılır.



KROKAN / FINDIKLI KROKAN


* 1 Su bardağı tüm fındık

* 1 su bardağı toz şeker


*Şeker ve fındıklar bir teflon tavaya alınır.

Karamel rengine gelene kadar pişirilir.


* Yağlı kağıda alınır.

*Süslemek için  6-7 tane krokanlı tüm fındık ayırılır.

*Yağlı kağıdın arasında merdane ile ezilerek krokanlar ezilir.


YAPILIŞI


** Pandispanya patları ıslatma şurubuyla ıslatılır.


* Birinci kata krema sürülür üzerine krokanlar serpilir.


* İkinci kata çikolatalı ganaj sürülür , krokan serpilir.


*Üçüncü pat eklenir.

* ganaj sürülür.


*Ganajın üstüne çikolata eritilmiş krema dökülür.


* Bir saat soğuması beklenir . Pastanın yanları kırılmış krokanlarla kaplanır.











No comments:

Post a Comment