Wednesday, August 28, 2013

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi




Sevgili ziyaretçilerimiz yine güzel bir pasta tarifi ile sizlerin karşısına çıkmaktan onur duyuyoruz. Bu bölümümzde sizlere çikolatalı yaş past nasıl yapılır kolay bir sunum ile anlatacağız. Bizim tarifimz ardından sizlerde yakınlarınıza çikolatalı yaş pastayı sunacağınızı düşünerek hemen işe başlıyoruz.

Malzemeler

5 tane yumurta

2 çay bardağı toz şeker

3 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 tatlı kaşığı kakao

1 paket dr. Oetker çikolatalı-fındıklı cremole

½ paket beyaz çikolata

½ çay bardağı damla çikolata

Yarım paket kakaolu krem şanti veya kakaolu pasta kreması



Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi:
Önce yumurtalarımızın beyazını geniş bir kaba bırakıp çırpmaya başlayalım. Ardından kabın içerisine toz şeker ve vanilyayı atarak şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar karıştıralım. Sonrasında kabın içine yumurta sarılarını ekleyip güzel bir karışım olana kadar karıştıralım. Son olarak da un ve kabartma tozunu,kakaoyu ekleyelim ve mikserin en düşük ayarıyla çırpalım.

Önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.

Pastanın arasını çok az süt ile ıslattıkdan sonra hazırladığım cremoleyi sürdüm damla çikolatalar dizdim. Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyine kakaolu pasta kreması veya kakaolu kremşantiyle kaplayabilirsiniz .Donması için dolaba koydum.

Daha sonra beyaz çikolatayı benmaride eriterek yağlı kağıtdan yaptığım külahın içine doldurarak ortasından başlayarak daireler çizdik. En son kürdan yardımıyla bir içe doğru bir dışa doğru çizgiler çekerek pastadaki şekilleri oluşturduk. Son işlemin ardından yaptığımız pastayı en az 6 saat dinlendirmemiz durumunda daha lezzetli olacağını düşünüyoruz.

Sizlere afiyet olsun.

kaynak: www.pastacikiz.com katkılarından dolayı teşekkürler.

No comments:

Post a Comment